Sommeljee tuleb külla
Kas tahad rohkem teada veinide valmistamisest, serveerimisest ja toiduga sobitamisest? Kui jah, siis on alljärgnev pakett just sulle sobiv. Programm on eelkõige mõeldud turismitaludele, ettevõtetele ja meeskondadele põnevaks ning harivaks tegevuseks ja selle viib läbi Uue-Saaluse Veinitalu perenaine Maris Kivistik. Ta on läbinud Eesti Sommeljeede Erakoolis sommeljee 3-aastase kursuse ning jagab lahkelt omandatud teadmisi ja oma kogemusi veinide kohta. Maitsmisele tulevad Uue-Saaluse veinitalu veinid, sh viinamarjaveinid, vahuveinid ja puuvilja-marjaveinid. Räägitakse ka Eesti veinide ajaloost ja tänapäevast, Eesti Veinitee võrgustikust ja paljust muust.
Programm sisaldab järgmist:
- 5 veini degusteerimine lõbusa pimedegustatsioonina (ära tuleb arvata veini tooraine)
- Lisandiks soolaküpsised
- Sommeljee nõuanded veini serveerimiseks ja toiduga sobitamiseks
- Minimaalne grupp 6 inimest, maksimaalne 25 inimest
- Miinimumtasu 120€
- Vajalik on sobiva ruumi ning laua ja toolide olemasolu
- Kohapeal saab degusteeritud veine kaasa osta, tasumine nii kaardiga kui sularahas.
- Hind 20€/inimene, hind sisaldab käibemaksu
- Kestus 1-1,5 tundi
- NB! Klaaside kasutamine lepitakse kokku eraldi. Kui meie poolt klaasid, siis lisandub tasu 2€/inimene.
- Võru maakonna piires ei lisandu transpordikulu, mujale tellides lisandub transpordikulu 0,6€/km.
Tellimine: info@uuesaaluseveinitalu.ee või tel 5183249
Kes on sommeljee? Provansaali murdes on seda sõna esmakordselt mainitud 1299. aastal. See tähendab härjarakendit ning seda rolli täitva inimese tööks oli härjarakendiga põllutöölistele söögi ja joogi vedamine. Hiljem nimetati nii inimest, kes vastutas kuninga õukonna pagasi transpordi ning ka pesu, nõude, toiduainete ja veinikeldri eest. Tänapäeval töötavad sommeljeed restoranides, veinikeldrites, veinikauplustes ja veinitootjate juures, kus on vaja põhjalikke teadmisi veinide kohta. Eesti saab sommeljeeks õppida Eesti Sommeljeede Erakoolis Tallinnas.